Kuntotarkastukset Kouvolassa ja Etelä-Suomessa

– Hyödyllistä tietoa rakennuksen kunnosta

Kuntotarkastuksessa rakennuksen tilaa arvioidaan rakenteita avaamatta

Kuntotarkastus tarjoaa arvokasta tietoa rakennuksen kunnosta. Teemme asuntojen ja muiden kiinteistöjen kuntotarkastuksia esimerkiksi kiinteistön myyntiä varten. Kuntotarkastus on syytä tehdä sekä myyjän että ostajan avuksi ja turvaksi.

Kuntotarkastuksessa tarkastamme rakennuksen tilan aistinvaraisesti ja rakenteita avaamatta. Aistinvaraisen tutkimuksen perusteella tehdään tarvittavia tarkempia tutkimustoimenpiteitä, jossa apuna käytetään muun muassa erilaisia kosteusmittareita ja lämpökameraa. Tutkimuksen pohjalta asuntokaupan molemmat osapuolet saavat ajantasaisen tiedon rakennuksen kunnosta sekä korjaus- ja huoltotarpeista.

Asunnon kuntotarkastus myynnin yhteydessä

Asunnon kuntotarkastuksen tarkoitus on tarjota puolueetonta ja luotettavaa tietoa asunnon kunnosta sekä myyjälle että ostajalle. Näin molemmat osapuolet voivat saada tärkeää tietoa myytävän rakennuksen kunnosta ja välttyä kaupan jälkeisiltä riitatilanteilta.

Asunnon kuntotarkastus ei kuitenkaan poista myyjän vastuuta sellaisista vaurioista ja vioista, jotka eivät käy ilmi kuntotarkastuksessa. Koska asunnon kuntotarkastus tehdään rakenteita avaamatta, ei tarkastuksessa voida havaita esimerkiksi rakenteissa piileviä vikoja. Mikäli asunnon kunnosta tarvitaan erittäin täsmällistä ja luotettavaa tietoa, on kuntotarkastuksen sijaan teettää kuntotutkimus.

Kuntotarkastus on useimmiten syytä teettää siinä vaiheessa, kun asunnolle on jo löytynyt kiinnostunut ostaja. Ennen asunnon kuntotarkastusta myyjän tulee kertoa kuntotarkastuksen suorittajalle kaikki, mitä hän tietää asunnon kunnosta ja korjaustarpeista.

Jos myyjällä ei ole mitään tietoa asunnon aiemmista remonteista ja korjaustarpeista, on kuntotarkastus parasta tehdä heti kun asunnon myynti tulee ajankohtaiseksi. Kuntotarkastuksessa saatavien tietojen pohjalta asunnon myyjä voi arvioida paremmin sitä, millaista hintaa asunnosta kannattaa pyytää.

Kun kuntotarkastusta tehdään asuntokaupan yhteydessä, on sekä asunnon myyjän että ostajan syytä olla paikalla. Näin tieto kuntotarkastuksen tuloksista tulee molemmille osapuolille samanaikaisesti. Myyjä ja ostaja voivat myös esittää kuntotarkastuksen tekijälle tarkentavia kysymyksiä asunnon kunnosta ja käyttöiästä.

kuntotarkastus

Kuntotarkastuksella tärkeää tietoa rakennuksen korjaustarpeista

Kuntotarkastus voi olla järkevää toteuttaa, vaikka rakennuksen myynti ei olisi ajankohtainen. Sen myötä voit saada arvokasta tietoa omistamasi rakennuksen korjaustarpeista ennen kuin tilanne ehtii kehittyä pahaksi. Näin voit säästää huomattaviakin summia rakennuksen korjauskustannuksissa.

Teemme kuntotarkastuksia Kouvolassa ja muualla Etelä-Suomessa.

Huom! Muistathan, että yksityisasiakkaana voit hakea palveluistamme kotitalousvähennystä.

Mikä on kuntotarkastuksen hinta, ja kuka kuntotarkastuksen maksaa? Lue lisää aiheesta: Kuntotarkastuksen hinta

Kysy lisää tai pyydä tarjous kuntotarkastuksesta!

Ota yhteyttä